Veelgestelde vragen


Wat kan ik verwachten tijdens het eerste consult?

Tijdens het eerste consult worden er een hoop vragen gesteld. Over uw specifieke klachten maar ook over de algehele gezondheid, uw medisch verleden, voedingsgewoonten, medicijngebruik etc. Er wordt naar uw tong gekeken en de pols wordt gevoeld. Naar aanleiding van al deze gegevens wordt er een behandelplan opgesteld en krijgt u een eerste behandeling. U neemt plaats op de behandelbank en de naaldjes worden geplaatst.Deze blijven ongeveer 20-30 minuten zitten waarna ze weer verwijderd worden.

Het eerste consult duurt ongeveer 60-75 minuten. 

 

Doet acupunctuur pijn?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt doet acupunctuur vrijwel geen pijn. De naaldjes zijn echt maar heel dun. U voelt misschien een klein prikje als de naald door de huid gaat. Soms kan er daarna een klein schokje gevoeld worden als het naaldje wat dieper gezet wordt, dit is de ‘Qi’ (vitale energie) die wordt gevoeld. Andere sensaties die kunnen ontstaan zijn o.a. een wat zwaar gevoel rondom een naaldje of een gevoel van een stroom van energie in delen van het lichaam. Dit is heel persoonlijk, het kan ook zijn dat er niets gevoeld wordt tijdens de behandeling.

 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een behandeling?

Acupunctuur op een lege maag is niet fijn. Het is belangrijk om iets gegeten en gedronken te hebben voor een behandeling. Verder is het handig om wat ruim zittende kleding te dragen. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is van te voren moeilijk om te zeggen hoeveel behandelingen nodig zijn. Dit verschilt per persoon en per klacht. Chronische en langbestaande klachten hebben vaak wat langer nodig om te verbeteren dan wel te verdwijnen dan klachten die nog niet zo lang aanwezig zijn. Vaak is het wel zo dat er ook bij langer bestaande klachten na 3 tot 5 behandelingen verbetering op moet treden

Bij welke klachten kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur is effectief bij veel verschillende klachten.

Klik hier om naar de indicaties te gaan

Is het veilig?

Ja, acupunctuur is veilig.

De naalden die gebruikt worden zijn steriel verpakt en worden na gebruik weggegooid. 

 

Heeft acupunctuur bijwerkingen?

Acupunctuur heeft geen hevige bijwerkingen. Soms kan het voorkomen dat u na een behandeling wat moe bent, dit is heel normaal en kan geen kwaad. 

Kan acupunctuur tijdens de zwangerschap?

Ja, dat kan. Acupunctuur is veilig tijdens de zwangerschap. Het is zelfs heel effectief bij sommige zwangerschapskwalen. Bepaalde punten mogen niet geprikt worden. Het is daarom belangrijk om altijd aan te geven dat u zwanger bent of zou kunnen zijn. 

Heeft het zin om acupunctuur te doen als ik niet echt klachten heb?

Jazeker! Door met enige regemaat een acupunctuurbehandeling te krijgen kunnen klachten voorkomen worden. Dan werkt het preventief, om gezond te blijven. De balans in lichaam en geest blijft op die manier optimaal en zo worden klachten voorkomen. Een soort 'acupunctuur APK'.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, u kunt zonder verwijzing terecht bij AcuHealth. 

Ik slik medicijnen. Is dat een probleem?

Nee het is geen probleem als u medicatie en/of bepaalde supplementen neemt. Het is wel van belang om aan te geven welke medicijnen u gebruikt.


Staat uw vraag er niet bij?  Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen.