Pijnbestrijding & Balansmethode Dr. Tan


Pijnklachten?

 

Bij AcuHealth worden deze behandeld volgens Dr. Tan’s Balance Method.

Deze wereldwijd toegepaste balansmethode is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde maar dan net even anders. 

Bij deze zeer effectieve methode worden de pijnklachten ‘op afstand’ behandeld, ook wel distale acupunctuur genoemd. Dit houdt in dat de punten die geprikt worden nooit in het pijngebied zelf zitten. Het pijnlijke gebied wordt behandeld via acupunctuurpunten op balancerende meridianen die zich elders op het lichaam bevinden.

Pijn in de rug wordt bijvoorbeeld behandeld op de hand en het hoofd en een pijnlijke elleboog op de knie. Het voordeel hiervan is dat er geen extra prikkel gegeven wordt op een toch al overprikkeld gebied en dat we kunnen testen of de pijn vermindert bij beweging van bijvoorbeeld de elleboog of de schouder.

 

Directe pijnverlichting!

Na het aanprikken van de juiste punten is er bijna directe pijnverlichting. Hoe mooi is dat?!

Het is dus niet maar afwachten of het werkt. Voor een blijvend resultaat moet de behandeling vaak wel een aantal keer herhaald worden.

   

  De behandeling

  Bij pijnklachten geeft u heel duidelijk aan waar de pijn precies zit en wat de intensiteit van de pijn is, op een schaal van 1 tot 10. Aan de hand daarvan wordt bepaald op welke locatie er geprikt gaat worden. De meridianen in dat gebied worden bevoeld op gevoelige punten en zo worden de te prikken acupunctuurpunten bepaald.                                                                                                      

  Tijdens de behandeling wordt regelmatig gevraagd waar de pijn op dat moment is en met welke intensiteit. Uw input is belangrijk tijdens de behandeling!

   

  Werkt het alleen bij pijn?

  De balansmethode is heel geschikt voor alle pijnklachten maar ook bij klachten zonder pijn en algehele verstoringen zoals bijvoorbeeld hooikoorts en andere allergieën, slapeloosheid, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, stress en overgangsklachten.                                                                      

  Klachten zijn verstoringen van de balans en dat is nu juist wat de balansmethode doet, de balans herstellen!